Over ons

Het Sleutelbos is een kleinschalige dagbesteding, gelegen aan de rand van het dorp Nieuwehorne. Op het ruime terrein tussen de bomen bevinden zich twee gebouwen met verschillende werkruimten. Er is bijvoorbeeld een houtwerkplaats, een atelier waar we allerlei creatieve activiteiten doen zoals schilderen en beeldhouwen en een gezellige keuken. Op het erf is van alles te doen en te zien, kippen lopen los over het erf, er zijn konijnen, er is een veldje met (fruit)bomen, een kleine moestuin en kas, een “kijkbos” waar je heerlijk rustig kunt zitten tussen allerlei zelfgemaakte “kunst”. We doen veel aan beweging, wandelen, fietsen op de duofiets, voetballen, tafeltennis enz.

Het team bestaat uit eigenaar en oprichter Ineke ten Cate en twee medewerkers. We hebben allemaal zeer ruime ervaring binnen de zorg en met verschillende doelgroepen. Onze kracht is onze individuele aanpak; structuur of juist ruimte waar gewenst, begeleiding in nabijheid of indirect.


Onze sleutelwoorden zijn:

Aandacht

Respect

Sfeer

Gelijkwaardigheid

Voor wie

  • Mensen met een verstandelijke beperking
  • Mensen met psychische of psychiatrische problematiek
  • Mensen met niet aangeboren hersenletsel
  • Ouderen met beginnende dementie

Het Sleutelbos is een zelfstandig organisatie, opgericht in 2008. Heeft u een PGB dan kunt u zich rechtstreeks aanmelden bij ons. Heeft u een WMO-beschikking kunt u  via de WMO-consulent contact opnemen. Omdat we aangesloten zijn bij Bezinn kunnen we ook Zorg in Natura aanbieden.


Zorg + dagbesteding = maatwerk

Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten de mogelijkheid krijgen om te ontdekken wat ze leuk vinden en zich hierin verder te ontwikkelen. De behoeften en wensen van de cliënt staan bij ons altijd centraal.  Ons aanbod  beperkt zich niet tot het onderhouden van het erf en (moes)tuin en het verzorgen van de dieren, maar samen met de client kijken we wat de mogelijkheden en wensen zijn.

In 2013 hebben wij het Kwaliteitskeurmerk van de Zorgboerderijen behaald.





In overleg kan het vervoer naar Het Sleutelbos door ons verzorgd worden.